Rólam

„…ahhoz, hogy Puskás Öcsi és társai fölbukkanhassanak a negyvenes-ötvenes években, Schafferre és Schlosserre, Toldira és Orthra, azaz stílus- és iskolateremtő labdarúgók meghatározta bajnokságokra van szükség…” (Hadas-Karády: Futball és társadalmi identitás, 1995)


Jól tudom, hogy nem egyszerű manapság újat mutatni labdarúgás terén, meg aztán vannak szakértők, akik ehhez sokkal jobban értenek nálam. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy kedvenc témám, a régi idők felé fordulok és megpróbálok leporolni néhány olyan történetet, amiket nem ismerünk vagy már kezdünk elfelejteni. A blog legfőbb küldetése, hogy az Aranycsapat előtti korszak legnagyobb alakjait ismertesse meg az olvasókkal, hiszen ahogy a fenti idézetben is olvasható, nélkülük aligha lett volna ilyen sikeres Puskás, Kubala és a többi nagy játékos. Emellett persze szó lesz az '50-es évek labdarúgásáról, sőt az őket követő éráról is mind klubcsapatok, mind a válogatott szintjén.


Ha rendelkeztek olyan anyaggal, képpel, családi ereklyével, amit szívesen megosztanátok velünk és az olvasókkal, az alábbi emailcímen megtaláltok: futballanno kukac gmail pont com, de elérhetők vagyunk facebookon és pinteresten is. Jó olvasást, emlékezést vagy akár tanulást kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése