2013. október 10., csütörtök

Múzeumlátogatások - Puskás nyomában

Miután Barcelonát jó alaposan körüljártuk és megismertük a múzeum magyar vonatkozású részeit, látogassunk el most a nagy rivális Real Madrid otthonába.

Akár egy teljes napot el lehet tölteni a "Real Madrid-városban", ha részt veszünk a stadiontúrán, végignézzük a múzeumot és vásárolunk a Shopban. A múzeumban közel százezer emléktárgy várja azt az egymillió látogatót évente, akik felkeresik Madrid első számú turisztikai látványosságát, a Bernabéu Stadiont. Érdeklődőkben tehát nincs hiány, de számunkra talán ez nem is nagy baj, hisz minél több ember látogatja meg a múzeumot, annál többen ismerik meg Puskás Ferenc nevét és pályáját. Merthogy abban biztosak lehetünk, Puskás-relikviákban nincs hiány Madridban.


forrás: http://farm4.staticflickr.com/3203/2674728899_b16af34968_z.jpg
Puskás-fal

2013. október 25-től pedig tovább bővülnek a lehetőségek Puskás megismerésére, hiszen a Bernabéu-körút állomásaként megnyitják a Puskás Ferenc-kiállítást, mely egy hónapon keresztül lesz látogatható és amelynek anyaga főleg a Spanyolországból két éve hazakerült Puskás-örökség tárgyai közül kerül ki. A gyűjtemény tartalmazza többek között a világhírű játékos legrangosabb trófeáit, illetve azok másolatait, az olimpiai aranyérmet, a világbajnoki ezüstérmet, a színezüst BEK- és spanyol bajnoki trófeákat, a játékosoknak adott, kicsinyített Világkupát, a spanyol gólkirályi címért járó négy Pichichi-trófeát, Puskás legrangosabb magyar, spanyol és nemzetközi kitüntetéseit, eredeti futballcipőt, az első realos mezt, fényképeket és így tovább, összesen mintegy százötven tárgyat. 

A teljes stadiontúra egész évben látogatható, a belépő 19 Euróba kerül a felnőtteknek és 13 Euro a 14 év alatti gyerekek részére.  További információk ITT

forrás: http://farm8.staticflickr.com/7103/7205711488_5b3953cec1_b.jpg


A következő képeket olvasónk, Péter osztotta meg velünk. Ha bárki rendelkezik még saját fotókkal és szívesen megosztaná másokkal, küldje el emailben nekünk. Köszönjük!


Korábbi írások:

Múzeumlátogatások - Heysel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése